Ricsi Elutazott

A Camp Leaders közreműködésével, lehetőséget kaptam, hogy barátaimmal 3 hónapra az Amerikai Egyesült Államokba látogassak, először egy kicsit dolgozni, majd utazgatni. 2011 Június 14-én elhagyom a Vén Európát, az ezt követő időben pedig igyekszem a legtöbb helyre eljutni majd. Ez a blog a tervek szerint rövid beszámolókkal és fotókkal fog hírt adni, célja a kapcsolattartás és az események rövid naplózása...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HTML

Day 7 - The blower and the ridin' mower

2011.06.23. 02:57 | Richey | Szólj hozzá!

 Reggel a szokásos találkozó a buddytenance shopban (ez a matenance -> maintenance szavakból ered). Kiosztották a munkákat, amit igyekeznek kellemesre tervezni egyébként. Folyamatosan rotation-be vagyunk, tehát nem csak nekem jut a weedwhacker, hanem mindenkinek. Ez pozitív, mert biztosan azonnal agyérszűkületem lenne ha kiderülne, hogy ezt kell csinálnom egész nyáron. Tehát reggel rám esett a választás a blowing machine-al, ami egy jetpack szerű motoros hátizsák, egy 1m hosszú csővel és egy pisztollyal, amit ha meghúzol, nagyon sok levegő jön ki rajta, nagyon rövid idő alatt. Annyi a különbség a kis kompresszoros sűrített levegő és e között, hogy ennek a csőnek 10 cm az átmérője. Miután lefújtuk a port, koszt és szemetet a skate parkról és a kosárpályáról, visszatértünk a shopba, hogy ismét elindulhassunk, ezúttal a tudományok házához, hogy néhány veszélyesen mozgó deszkát újra a helyére rögzítsünk. A nap lényege itt következik, megkaptam az egyik riding mowert, ami nagyon flash dolog. Ráülsz nyomod, nyírod és kész a szép pázsit. Elég hangos és nyilván egy idő után meg lehet unni, de nekem sok óra alatt sem sikerült. Ha lehetne, ezzel dolgoznék a nyár alatt. Persze a különböző ácsmunkák is a szívemhez nőttek. Barkácsolgatni jó játék, különféle motoros fűrészek segítik a munkát, illetve gyakorlatilag végtelen szerszám és nyersanyag áll rendelkezésre. Azt építesz, amit csak akarsz, azt sem vennék észre, ha egy házzal több lenne.

Egy órával a hivatalos munkaidő vége előtt elengedtek minket, hogy letegyük az úszásvizsgánkat, ami arra jogosít minket, hogy a nyár hátralévő részében egyáltalán úszhassunk a tóban. 30 másodpercet kell lebegni a vízen, illetve a lényeg, hogy fent maradj, úszás nélkül. Majd négy hosszt kell a vízen megtenni, valamelyik közismert úszásnemben, egyet hátra és hármat előre. A dolog egyébként nem olyan egyszerű, mert egyedül rögtön nem is mehetsz le a tóhoz, de az sem elég, ha ketten vagytok, mert egy lifeguardnak is jelen kell lennie. Szóval nagy a szigor a gyerekek miatt, és a szabályok viszont mindenkire ugyanúgy vonatkoznak. Sikeresen vizsgáztam, mindenkit leelőztem a medencében, még azt is aki előttem indult, rám is szóltak, hogy nem verseny, nem kell meghalnom.

Az egyetlen dolog, ami nekünk nekünk nincs, az a takarodó. Ez elég dícséretes dolog, mert tényleg akkor mozgunk táboron belül és kívül is, amikor csak kedvünk tartja. Persze a táboron kívül autó nélkül nincs értelme elindulni. A gyerekek még nincsenek a táborban, ha jól tudom, csak szombaton érkeznek, az igazi munka is akkortól kezdődik, ez csak az orientációs hét, melyen megtanuljuk a nyári teendőket, melyeket akkor már teljesen magunktól kell végrehajtani.

A bunk mögötti helyen ülve, Sarah felajánlotta, ho bevisz minket a városba, ő is szeretne netezni, és csak ott van wifi. Elmentünk a közértbe és vásároltunk egy rekesz sört, melyet a McDonald's parkolójában kezdtünk elfogyasztani, miközben az információs szupersztrádán száguldoztunk. Körülbelül fél órát lehettünk ott, majd visszatértünk a táborba, ahol folytattuk a beszélgetést, majd a következő söröm után be is vonultam aludni. Korai lefekvés sikeredett, de már nagyon kellett...

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsielutazott.blog.hu/api/trackback/id/tr673007577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása