Ricsi Elutazott

A Camp Leaders közreműködésével, lehetőséget kaptam, hogy barátaimmal 3 hónapra az Amerikai Egyesült Államokba látogassak, először egy kicsit dolgozni, majd utazgatni. 2011 Június 14-én elhagyom a Vén Európát, az ezt követő időben pedig igyekszem a legtöbb helyre eljutni majd. Ez a blog a tervek szerint rövid beszámolókkal és fotókkal fog hírt adni, célja a kapcsolattartás és az események rövid naplózása...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HTML

Day 8 - Binghamton

2011.06.25. 14:14 | Richey | 2 komment

A mai napon nem volt munka. 10-kor kellett reggelizni, majd délben érkeztek a buszok (5 darab nagyon cool sárga iskolabusz), és majdnem másfél óra alatt elvittek minket a Binghamton nevezetű helyre, ami New York államban található. A story lényege annyi, hogy Matt Stoltz tulajdonos bácsi fogta és kibérelte a Petőfi Csarnok méretű bowling klubbot a városban, hogy összerázza egy kicsit a csapatot és végigkísérhesse a konvojunkat a vadiúj kabrió Porsche Carrera-val. Szegény apukája, aki a tábort feleségével Bev-vel alapította 1986-ban, egy Maseratival kényszerült a konvojba, mindezt csak azért, hogy érezzük a törődést. Miután hagytak mindenkit eszméletlenül berúgni, gyorsan a közeli Mets stadionba portáltak minket, ahol barbecue parti fogadta a szédelgő társaságot baseball meccs előtt, a bemondó hangosan üdvözölte az Island Lake-i csoportot.

A baseball eszméletlen lassú játék, csak akkor történik valami, ha az ütő eltalálja a labdát, de ez csak elhanyagolható számú esetben történik meg. Sőt, ha megtörténik is, akkor is valószínűleg fölöslegesen, mert vagy kiüti a pályáról, vagy elkapja az ellenfél és kezdődik előlről. Egy baseball kedvelőt sem szeretnék megsérteni, valószínűleg csak én nem kaptam el a feelinget. Azért félreértés ne essék, abszolút jól éreztük magunkat. A 4 órás meccs után 9.30-kor indult vissza a busz, hogy a fél-, illetve teljesen részeg embertömeget az ágyikójához szállítsa. Jófej volt ez Matt-től, én értékelem az erőfeszítéseket, köszönjük neki ezúton is! A bowling alatt volt időnk kimenni a közeli Target áruházba, ahol megvettük a szükséges dolgokat, ahhoz, hogy kommunikálni tudjak Európával. Ennek köszönhető, hogy fent vannak a képek és a postok is sűrűsödtek.

Ennyi lett volna a Kedd. És ezzel be is értük a jelent. A továbbiakban valószínűleg fel is hagyok az események naplószerű közvetítésével és rátérek a mesékre az itteni emberekről, életről és élményekről. Természetesen, ha érdekes dolog történik, arról majd beszámolok.

A mai napról gyorsan, csak annyi, hogy később kellett dolgozni menni  1 órával, azaz 9.30-ra, tekintve, hogy a reggeli is egy órával későbbö, 9-kor kezdődött. Nagyon laza volt a nap, gyakorlatilag semmi értelmeset nem csináltunk. Az viszont megállapítható, hogy 8 ember, nem cserél nyolcszor gyorsabban villanykörtét, mint egy.

Végül pedig fogadjátok a legfrissebb képeket nagy lelkesedéssel, és élvezzétek, amit én is…

https://picasaweb.google.com/richardhradszky/USA3?authkey=Gv1sRgCKuo4KK3r4njnwE#slideshow/5621266818579022386

(boccs, egyszerűen nincs időm, csak paste-elni a linket, proli, de az enyém)

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsielutazott.blog.hu/api/trackback/id/tr223013687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grafi 2011.06.27. 14:11:36

Még mielőtt hazajössz onnan, egyszer egy nap kezdetén egy rövid imával emlékezz meg arról, hogy a táborod elég jó! Az "elvittek minket bowling-ozni", "hagynak berúgni", "este elvisznek sört venni", meg az, hogy egyáltalán egy nagyobb (és jófej) közösségben vagy egyáltalán nem általános az amerikai táborokban :o)

Amúgy a blogot jól nyomod, talán be is illeszthetnél képet néha, attól látványosabb lenne. Majd arról írhatnál, hogy mennyi kapcsolatod van a kölykökkel, vagy te csak "kiszolgálod" őket, aztán ennyi?

A baseball pedig igenis jó. Tipikus amerikai dolog: jól néz ki, szépen be van csomagolva, de nem szól semmiről. De élhetsz a stadionban társasági életet, mert úgy beszélgethetsz, hogy nem maradsz le semmiről, ami a pályán történt. Íme: grafi.blog.hu/2010/03/07/balint_menni_amerika_30_resz_new_york_yankees_1

Bálint

Richey 2011.06.28. 03:05:47

@Grafi: Kössz a pozitív kritikát. Ami pedig a kéepeket illeti én is úgy terveztem, de közbeszólt a sors és se időm nem volt, se pedig a technika nem akarta, hogy így legyen. Bár mondhatnám azt is, hogy nem értek hozzá, de az nem lenne igaz.

A tábor pedig tényleg nagyon cool, amerika top5-jébe van, és máshonnan rosszabbakat hallok, minda munkát, mind a többi dolgot illetően. Tényleg hálaimát ér...
süti beállítások módosítása